Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i december

December er ikke kun julegaveindkøb, juletræer og nissehuer. Vi må ikke glemme koncerterne. GAFFA guider til månedens 11 mest spændende.

Ho-ho-ho! Julen er over os, og mon ikke de fleste af os enten stresser over at få alle julegaverne i hus eller tager det helt roligt, fordi de for længst er købt og pakket ind? December måned skal dog ikke kun være en optakt til at valse omkring juletræet med den nærmeste familie. Der er også masser af gode koncerter at fordrive ventetiden indtil den 24. december med. Dem kigger vi på lige her.


4. december: Clutch, Store Vega (få billetter)

Clutch (billedet) blev dannet i Maryland, USA i år 1991 og udgøres i dag af de samme medlemmer, som i sin tid var med til at danne bandet. Gruppen debuterede med "Transnational Speedway League" fra år 1993, men de brød først ind på hitlisterne med deres selvbetitlede album fra år 1995, og siden dengang har bandet eksperimenteret med forskellige genrer med varierede udgivelser og med en stadig opadgående kommerciel succes. Deres seneste udgivelse, "Earth Rocker" fra 2013 viser, at de stadig er klar på at eksperimentere.


4. december: Se GAFFA-Prisen i tv, DR3 21-23 – næsten som at være der selv

GAFFAs læsere har i perioden 30. oktober-22. november haft mulighed for at stemme på årets musiknavne fra ind- og udland. I alt har 12.213 læsere afgivet deres personlige stemmer, i 17 kategorier, og vi kan nu offentliggøre de nominerede til GAFFA-Prisen 2015. Se dem her. De nominerede i hver kategori er de 3-5 kunstnere, der har fået flest læserstemmer blandt kandidaterne, som var indstillet af GAFFAs redaktion. De endelige vindere er de navne, der har fået flest læserstemmer i de enkelte kategorier, og som afsløres ved et stort anlagt gallashow på Bremen Teater i København torsdag den 3. december.

Du kan selv opleve det stort anlagte show, når DR3 sender festlighederne fra Bremen fredag den 4. december klokken 21.00 til 23.00.

 

4. december: The Raveonettes, VoxHall


Sune Wagner og Sharin Foo, der udgør The Raveonettes, slår et smut forbi Aarhus. The Raveonettes har hittet i både i ind- og udland med hitlisteplaceringer i blandt andet UK for singler som "That Great Love Sound" og "Love In A Trashcan". The Raveonettes' seneste album, "Pe'ahi" (2014), markerede et surf-inspireret udtryk for duoen. Som opvarmning har de lokale Velvet Volume. 

 


4. december: Go Go Berlin, Magasinet, Odense (spiller også på VoxHall 5. december)

Go Go Berlin ramte plet med deres andet album, "Electric Lives". Albummet modtog fuldt hus, seks ud af seks stjerner, i GAFFA, der skrev: "Dansk musikhistorie er overstrøet med så mange glitrende guldkorn, der rummede så meget potentiale og lovede så vidt, men viste sig at være blanke skud i bøssen. Det her lugter af tørt krudt og føles som en fuldtræffer. Fra Danmark til Berlin, det næste må være verdensherredømmet."

 


5. december: Scarlet Pleasure, Store Vega (få billetter, spiller også Posten, Odense 10. december, Skråen, Aalborg 11. december og Train, Aarhus 12. december)


Scarlet Pleasure har plottet fire koncertdatoer ind i deres decemberkalender, der tæller koncerter i landets fire største byer. Den første, der foregår allerede på lørdag i Store Vega, er tæt på udsolgt.

 

10. december: Støttekoncert mod tortur med Annisette, Fallulah, Hymns From Nineveh og Outlandish, Store Vega

Den 10. december er det FN's Menneskerettighedsdag og en mærkedag for menneskerettighedsorganisationer verden over. Dignity markerer dagen med et brag af en koncert under konceptet Music for Dignity.

Det bliver en aften med mange musikalske indslag, når den legendariske Savage Rose-sangerinde, Annisette Koppel, og Outlandish går på scenen i Vega. Derudover vil den danske popstjerne Fallulah spille op til fest, ligesom frontsanger fra Hymns from Nineveh, Jonas Petersen, vil dele ud af sine bløde popmelodier. Alle artister spiller gratis til fordel for Dignitys arbejde.10. december: Nelly, Godset, Kolding

Nelly brød i 2000 igennem med albummet "Country Grammar", der nåede en 1. plads på den amerikanske Billboard Top 200.
Siden er det blevet til foreløbig fem soloalbums og hits som "Hot in Herre", "Dilemma", "Work It" og "Air Force Ones". Ud over sin musik har Nelly været med i flere tv-serier samt lanceret tøjkollektionerne Vokal og Apple Bottoms. Koncerten I Kolding bliver den eneste på dansk jord på rapperens nuværende turné. 


12. december: Liss, Radar, Aarhus

Det fremadstormende danske band Liss har blot to singler på samvittigheden, "Try" og "Always", men har skabt sig så meget opmærksomhed både herhjemme og internationalt. Koncerten på Radar bliver Liss' første koncert som headliner. 


17. december: Shura, Ideal Bar, København

Sidste år bragede den 23-årige Aleksandra Danton, der gemmer sig bag navnet Shura, igennem med førstesinglen "Touch", der i skivende stund er blevet hørt næsten 20 millioner gange på YouTube. Siden har sangerinden udgivet fem singler og ep'en "White Lights". 

 


18. december: Thomas Dybdahl, Store Vega, København (få billetter)

"Den 18. december er det igen tid til en af vores absolutte favoritaftener og en tradition, som er kommet for at blive: Julekoncert i Vega. Sidste år var en vild oplevelse for os, og hvis i år kan komme i nærheden af det, så priser vi os lykkelige for, at vi får lov til at spille for et så sygt godt publikum. Det bliver ikke helt jul uden," fortæller Dybdahl om sin kommende koncert.

 


19. december: Mellemblond, Huset, København

Mellemblond laver poetisk dansk indie og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Efterårets turné har fokus på deres fjerde album, "Fra Et Sted", der udkom i april i år.Udsolgte koncerter, vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt:

3. december: GAFFA-Prisen, Bremen Teater
5. december: P6 Beat rocker Koncerthuset
8. december: Steffen Brandt, GAFFA Library Sessions, Frederiksberg Hovedbibliotek
9. december: José Gonzalez, Vega
12. december: Pete Rock, Rust

ANNONCE