Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i april, der stadig er billetter til

Den kommende måned byder på mange gode koncerter - vi har samlet nogle af dem her.

I april skulle foråret gerne være godt i gang, men hvis du alligevel mangler det sidste for at få forårshumøret i top, så er der her 11 essentielle koncerter, som er værd at slå et smut forbi – og fire koncerter, som du kan ærgre dig over, at du ikke fik billetter til.

Du kan se mere information og links til billetter, hvis du klikker på de enkelte kunstnere.

Onsdag den 5. april


Steve Hackett, Amager Bio

I starten af april gæster Steve Hackett Amager Bio for at hylde Genesis-albummet ”Wind & Wuthering”, som fylder 40 år i decemeber. GAFFA anmeldte Steve Hackett tilbage i 2015, hvor GAFFAs anmelder Torben Holleufer, der gæstede den ene af de to koncerter, kvitterede med hele fem stjerner og ordene: "Dybt tilfredsstillet må jeg konstatere, at en 40-årig affære fortsat står i lys lue. Båret af magisk guitar og udødelige kompositioner. Tak for musikken og den ydmyge tilgang, Mr. Hackett!" Du kan læse hele anmeldelsen af Hacketts sidste besøg i Danmark her.

Lyt til Steve Hackett her: 

Fredag den 7. april


Katinka, Ishøj Kultur Café

Til GAFFA-prisen var Katinka forbi Odense for at spille et par numre og krænge sin sjæl ud. Hvis du ikke fik nok af den unge sangerinde, kan du høre hende flere steder rundt omkring i landet fra den 7. april, hvor hun spiller på Ishøj Kultur Café.


Indtil videre har vi kun hørt singler og ep’er fra Katinka, men med denne forårsturné kommer der også et helt album fra hende og hendes band af samme navn – albummet "Vi er ikke kønne nok til at danse" er på gaden 31. marts.

Resten af Katinkas koncertkalender kan du finde lige her.

Her kan du i mellemtiden både se og høre hendes single ”Luftballoner” i en smuk blanding med ”Du Tænker Ikke”, som hun spillede til GAFFA-prisen i år: 

 

Tirsdag den 11. april

Gilli, Store Vega

Du skal stå tidligt op, hvis du skal følge med i det tempo, som den unge rapstjerne Gilli kører i. Du kan dog stadigvæk nå at få billetter, hvis du vil høre ham spille i Store Vega den 11. april, hvor han spiller sin hidtil største solokoncert – han er nemlig kendt for ofte at tage et par venner med, men denne gang optræder han altså alene på scenen. Han fik fem flotte stjerner for sin optræden i Amager Bio tilbage i februar sidste år, så måske der er sket noget med ham siden – og måske han klarer det bedre alene. 

Hør hans senest single ”Helwa” her, hvis du ikke kan vente til koncerten i Store Vega:

 

Søndag den 16. april

Club Awards, Valby Hallen 

Club Awards fejrer den danske klubscene med 12 priser, og den 16. april bliver det blandt andet afgjort, hvem der er Årets Danske Club Navn. Igen i år er det publikum, der afgør, hvem af de nominerede der skal vinde priserne. Blandt andet Ericka Jane, Jokeren og Ude Af Kontrol skal optræde, så dem kan du opleve, hvis du slår forbi Valby Hallen den 16. april.

Aligator spillede til sidste års Club Awards: 

 

Søndag den 16. april

Danish DeeJay Awards, Amager Bio 

I år vender Danish DeeJay Awards tilbage til det københavnske efter at have været forbi Aarhus sidste år. Amager Bio danner rammerne, når den danske dj-scene påskesøndag skal hyldes for 17. gang. Både artister, dj’s, producere og klubber fra den danske klubscene skal hyldes til det store awardshow, hvor du kan opleve Al Agami, De Danske Hyrder og Phase 5, når showet kommer til Amager.

Her kan du se eller gense teaseren for DDJA i 2016:

 

Torsdag den 20. april

Bisse, Generator

Bisse fortsætter sin forårsturné på Generator i Ringkøbing den 20. april. Bisse var også forbi GAFFA-prisen i år, da Mew meldte afbud, hvilket gav en "energisk og intens oplevelse til et fyldt Odeon i Odense" ifølge GAFFAs skribent Nicolas Hansen.

På den kommende tourné får han forhåbentlig mulighed for at spille noget mere fra sit seneste – og femte – studiealbum ”Højlandet”, som udkom i oktober sidste år – og fik en ganske glimrende modtagelse.

Du kan se flere koncertdatoer lige her.

Lyt til ”Seks Hjerter” fra det seneste album her:

 

Lørdag den 22. april og tirsdag den 25. april

The Franklin Electric, Radar (Aarhus), 22. april og Lille Vega KBH), 25. april

Det roste indie-folkband The Franklin Electric fra Montreal i Canada kommer til Danmark til april og giver to koncerter; en på Radar i Aarhus og en i Vega i København. Den danske hovedstad er i øvrigt den by i verden, hvor gruppen har tredjeflest lyttere på Spotify, så det giver god mening, at bandet besøger byen til foråret. 

Hvis du ikke kan vente helt til den 22. eller 25. april, kan du lytte til et af mange numre fra det seneste album: 

 

Mandag den 24. april

Frances, Lille Vega

Frances spiller sin første og hidtil eneste koncert i Danmark den 24. april i Lille Vega, så hvis du vil have chancen for at høre numre som ”What Is Love?” og ”No Matter”, så skal du skynde dig at købe biletter til den engelske sangerinde og sangskrivers koncert. Her kan du høre nogle af hendes nye sange fra det aktuelle debutalbum ”Things I’ve Never Said”.

I mellemtiden kan du også høre hendes smukke sang ”Say It Again”:

 

Onsdag den 26. april

Saveus, Posten

De fleste kan nok huske Martin fra den første sæson af X Factor tilbage i 2008, som han vandt, men efter knap ni år er Martin klar med helt ny musik – denne gang under navnet Saveus. Hvis du har lyst til at høre, hvordan 24-årige Martin lyder i dag, kan du slå et smut forbi Posten den 26. april, hvor han starter sin forårsturné, men ellers er han at finde rundt omkring i det meste af landet i løbet af foråret. Generelt er Saveus en fantastisk live-oplevelse, som også høstede fem stjerner efter sin optræden på Roskilde Festival sidste sommer. 

Se resten af forårsturnéen lige her.

Hør her, hvordan Martin lød, da han brød igennem som SAVEUS til P3 Guld i 2015:

 

Onsdag den 26. april

Ghost, Valby Hallen 

Svenske Ghost kommer til Valby Hallen den 26. april som led i deres omfattende ”Popestar Tour”. De har spillet i Danmark ved flere lejligheder – herunder både Roskilde Festival og Copenhell. Når de gæster Danmark denne gang, vil de formentligt spille en del fra deres ep ”Popestar”. Måske de kan få flere stjerner for deres optræden end sidst, hvor Ghost ikke rigtigt fik publikum med: "Jo, der blev headbanget der sidst på natten, og Ghost er slet ikke dårlige, men det hele lettede bare ikke rigtigt." 

Læs også et helt nyt interview med sanger Papa Emertius: "Så snart vi får maskerne på, er det som at køre på cykel."

I mellemtiden kan du lytte til "Circie" fra deres seneste album:

 

Fredag den 28. april

Kellermensch, Musikhuset Esbjerg 

Kellermensch var – ligesom Katinka og Bisse – et smut forbi GAFFA-prisen 11. marts. Her leverede de en levende og fandenivoldsk koncert, hvor guitaren blev kastet rundt på scenen i Odense. Denne gang gæster de Musikhuset Esbjerg – måske der også ryger en guitar eller to her. Kældermenneskerne er i hvert fald genopstået med nyt album tilbage i januar. 

Lyt til Kellermensch her:

 

Koncerter, som vi ville have anbefalet dig, hvis de ikke var udsolgt:

April byder på en masse gode koncerter, men nogle af dem er så eftertragtede, at de desværre allerede er udsolgte. Lørdag den 1. april indtager albumaktuelle Ed Sheeran nemlig Jyske Bank Boxen, men også Musikhuset Aarhus får fint besøg den 1. april, hvor Tina Dickow kommer sammen med et kæmpekor.

I det københavnske kommer Bob Dylan forbi Operaen den 6. og 7. april, men her meldes der også udsolgt – lige så vel som den tidligere AC/DC-trommeslager Phil Rudd og Sean Paul, som spiller helholdsvis den 6. og 13. april på High Voltage og i Vega.

Heldigvis er der masser af andre koncerter i april, som bestemt er værd at opleve! 

ANNONCE