Nyhed

75 gratis koncerter slutter Aarhus 2017

GAFFA.dk – alt om musik

Kulturhovedstad Aarhus 2017 lakker så småt mod enden, og det hele slutter lørdag den 9. december med mere end 75 gratis koncerter inden for talrige genrer over hele Aarhus midtby.

Samme dag klokken 17-17.30 finder den officielle afslutningsceremoni sted i Hvide Sande – Aarhus 2017 dækker hele region Midtjylland – og ceremonien bliver vist på storskærm på Aarhus Havn, på Mellemarmen bag Dokk1. Afslutningsceremonien bliver et 30 minutters show til lands og vands, med sang og dans af professionelle og lokale performere. Efter livestreaming af eventen i Hvide Sande fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn, hvor kulturbyåret mindes i lyd og billeder.

Når showet på Aarhus Havn slutter, fortsætter festen med masser af livemusik i Aarhus midtby. En lang række kendte og nye spillesteder slår dørene op til mere end 75 gratis koncerter med danske og internationale musikere og bands. Lokale kunstnere samarbejder med internationale navne, og musikere fra vækstlaget spiller sammen med etablerede aktører. Man kan blandt andet opleve elektropop/indierockgruppen Blue Foundation (billedet) – i samarbejde med multi-instrumentalisterne og komponisterne Orhan Özgür Turan og Maher Mahmoud samt en del af koret NordSang – psych-bandet Narcosatanicos, elektronikaduoen Kenton Slash Demon, det belgiske metalorkester OATHBREAKER, transgender-partybandet Royal Feet Factory – og meget, meget mere.

”Vi er meget begejstrede over det tætte samarbejde med musikaktørerne i Aarhus. Musik er en væsentlig del af byens DNA, og vi er fantastisk glade for, at musikaktørerne er med til at markere det med de mange gratis koncerter. På denne måde kommer den sidste del af Aarhus 2017-finalen den 9. december til at stå som en hyldest til musikken i Aarhus i fortid, nutid og fremtid," siger Rebecca Matthews, direktør for Aarhus 2017.

Se det fulde musikprogram lige her

Aarhus 2017 åbnede 21. januar med en stort anlagt åbningsceremoni på Aarhus Havn med blandt mange andre sangerinden Eivør og DJ Static. GAFFA uddelte begejstret fem stjerner og skrev blandt andet: "Alt klappede, også publikum, og der var hverken forsøg på terrorangreb, tumult eller nogen, der faldt i vandet."


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af åbningsceremoni, Aarhus 2017

Aarhus 2017 har blandt andet præsenteret musikoplevelser som danseteaterforestillingen Tree of Codes med musik af Jamie xx, Susanne Bier Trilogy med tre af Susanne Biers film som henholdsvis opera, musical (med musik af blandt andre Tim Christensen og Mads Langer) og danseteater (med musik af Pernille Rosendahl) og multimedieperformancen Water Music med blandt andre Oh Land. 18. november kan man i Musikhuset Aarhus opleve Anohni (eks-Antony and the Johnsons) og Aarhus Symfoniorkester.

LÆS OGSÅ: Pernille Rosendahl lyser op i stærk dansefortolkning af Biers melodrama


Varm op med Blue Foundations "Blood Moon":

ANNONCE