Nyhed

Vinderen af årets DM i Mix skal kåres – Grandmaster Flash afslutter

GAFFA.dk – alt om musik

I slutningen af august afholdes det officielle danske dj mesterskab på Vegas Ideal Bar. Senere samme aften fortsætter hiphop-legenden Grandmaster Flash festen i Store Vega.

Nogle af landets bedste dj's vil battle om den officielle danske DMC DJ titel (DM i Mix) den 31. august. Det er for 33. år i træk, at DM i Mix afholdes. For et år siden var det dj Graded, som tog førstepræmien, og tidligere vindere lyder blandt andet på Cutfather, Soulshock, Static og Noize. Sidstnævnte som i 1996 tog den hele vejen og vandt verdensmesterskaberne i Mix i 1996, som den eneste dansker i historien. 

Hver deltager får seks minutter til at vise, hvad de kan, på to pladespillere og en mixer. Herefter vil et dommerpanel finde frem til årets vinder, som skal tage rejsen til London for at repræsentere Danmark ved VM den 7. oktober. Sidste år var det den blot 12-årige dj Rena fra Japan, som løb med sejren – den yngste vinder i løbet af de 33 år. 

LÆS OGSÅ: Grandmaster Flashback til da en endefuld og et farvekridt blev til hiphop

Når den nye danske dj-mester for 2018 er kåret, fortsætter festen i Store Vega, hvor dj-legenden Grandmaster Flash vil skrue yderligere op for festen med sit show "Hiphop, People, Places & Things – The Visual Experience". Showet vil være en visuel og musikalsk iscenesættelse af et funky blockparty i The Bronx, der inkluderer de mennesker, steder og ting, der har været med til at skabe ikonet Grandmaster Flash.

I et interview med GAFFA har hiphop-mesteren tidligere fortalt følgende om showet: "Du ser, hvor jeg kommer fra, fra de sociale boligbyggerier, hvor vi næsten ingenting havde og rejser gennem historien til der, hvor vi er nu, og hiphop findes overalt. Det er derfor showet hedder “People, Places And Things” og jeg er uendeligt stolt af det."

LÆS OGSÅ: DJ Credit vinder DM i Mix for 3. gang

Billetsalget til dj-mesterskabet og Grandmaster Flash er i gang. 

ANNONCE