Nyhed

Vega-aktuelle Editors annoncerer album – varm op med stærk single og video

GAFFA.dk – alt om musik

Den engelske rockgruppe Editors offentliggjorde i efteråret, at de giver koncert i Store Vega 28. marts, og nu har de også annonceret deres kommende album. Violence er titlen, og albummet er på gaden 9. marts. Varm op med singleforløberen "Magazine" og den tilhørende stærke video ovenfor.

Om den iørefaldende og dansevenlige single "Magazine" udtaler gruppens sanger Tom Smith i en pressemeddelelse:

"'Magazine' er en løftet pegefinger mod dem, der har magten – en korrupt politiker eller forretningsmand ... en karakter og en ironisk prikken til de magtsyges tomme skuespil over for masserne."


I den flotte video ser man Tom Smith iført jakkesæt og slips samt en række jakkesætklædte mænd og kvinder, der kaster sig ud i et masseslagsmål, og symbolikken er dermed helt i tråd med Smiths udtalelse.

Videoen er optaget i Amsterdam af fotografen og instruktøren Rahi Rezvani, som er en af bandets mangeårige samarbejdspartnere.

Sjette album


Violence er Editors' sjette album og opfølgeren til 2015's In Dream, der gik top fem i Storbritannien. Det er produceret af Leo Abrahams (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) og Editors med supplerende produktion af Benjamin John Power (Blanck Mass, Fuck Buttons).

Tracklisten er som følger:

Cold
Hallelujah (So Low)
Violence
Darkness at the Door
Nothingness
Magazine
No Sound But the Wind
Counting Spooks
Belong


Editors blev dannet i Birmingham 2003 og albumdebuterede to år senere med det post-punk-inspirerede album The Back Room. Siden da har gruppen med Tom Smiths karakteristiske dybe stemme i front solgt mere end to millioner plader verden over, hvoraf to har platinstatus i Storbritannien. Gruppens tredje album, In this Light and on this Evening fra 2009, bød på en ny, mere elektronisk retning, som var væk igen på efterfølgeren, The Weight of Your Love fra 2013, men vendte tilbage på In Dream. At dømme efter singleforløberen "Magazine" byder det kommende Editors-album både på rockede og elektroniske elementer.

GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen var godt tilfreds med Editors' hidtil seneste album In Dream, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Man skal ikke langt ind på åbningsskæringen No Harm for at fornemme, at In Dream er en rolig og introvert størrelse. Tom Smith springer her ubesværet mellem sin dybe baryton og de helt høje toner, understøttet udelukkende af kølige keyboards." Læs hele anmeldelsen her.

Der er stadig billetter til koncerten i Vega 28. marts.

 

 

ANNONCE