Nyhed

Roskilde Festival offentliggør de første 23 navne og sætter ekstra billetter til salg

GAFFA.dk - alt om musik

Efter to corona-aflysninger er Roskilde Festival klar med de første artister til 2022-programmet. Samtidig sætter den næsten udsolgte festival ekstra billetter til salg. Billetter, der skal gavne unge festivalgængere.

Roskilde Festival offentliggør de første 23 navne til næste års program. Blandt navnene finder vi både debutanter og gengangere.

Festivalen inviterer først og fremmest til den helt store popfest, når Dua Lipa vender tilbage på Orange Scene for anden gang. Popstjernen spillede Roskilde Festival for første gang tilbage i 2018. Nu kan den 26-årige sanger medbringe sine kæmpehits som ”Don’t Start Now”, ”Break My Heart” og ”Levitating” fra hendes Grammy-vindende plade Future Nostalgia fra 2020.


Blandt offentliggørelserne er også den amerikanske multikunstner og rapper Tyler, The Creator, der er bedst kendt for hits som ”See You Again”, ”Who Dat Boy” samt ”Earfquake” fra den Grammy-vindende plade IGOR fra 2019.  

Derudover byder programmet også på de tre amerikanske søstre fra poprock-bandet HAIM, der har fået stor succes med deres 2021-album Women In Music Pt III, hvor de blandt andet samarbejder med Taylor Swift.

Tyler, The Creator og HAIM var sat til at spille på Roskilde Festival både i 2020 og 2021.


En anden genganger til næste års program er den amerikanske sanger og sangskriver St. Vincent, der har spillet Roskilde Festival flere gange. Hendes seneste optræden var tilbage i 2018.

2022-programmet byder også på debutanter. Heriblandt den britiske, prisbelønnede sanger Arlo Parks, dansk-portugisiske Erika de Casier og danske Jada. Jada var annonceret til at spille festivalen både i 2020 og 2021, hvor hun i 2020 skulle have åbnet Orange Scene.

Tredje gang er forhåbentligt lykkens gang for den danske popstjerne. Hun er nemlig endnu engang annonceret til at spille på Orange Scene. Det bliver dog ikke til en åbningskoncert denne gang, men derimod et natteshow, da hun, ifølge Roskilde Festival, er steget i popularitet og international appel siden de tidligere planlagte shows.


Næste års udgave af festivalen er nummer 50 i rækken. Roskilde Festival skulle have fejret 50 års jubilæum tilbage i 2020 med et stjernespækket lineup, men festivalen blev aflyst på grund af coronapandemien.

Se listen over alle artisterne, der er blevet offentliggjort indtil videre for 2022 nederst i artiklen.

Ekstra billetter til unge debutanter 
Samtidig annoncerer Roskilde Festival, at der vil blive sat flere billetter til salg.

Torsdag den 14. oktober frigiver festivalen nemlig 5.000 partout-billetter, som kommer fra de billetter, der blev refunderet efter 2021-aflysningen.

Yderligere 5.000 billetter vil blive sat til salg den 30. november. Dog er disse forbeholdt det unge segment. Roskilde Festival har nemlig indført en særlig "Under 25"-billet, der kun kan købes af unge under 25 år.

Ifølge Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, er det vigtigt at tage særligt hensyn til de ungdomsårgange, der i 2020 og 2021 mistede muligheden for at få deres festivaldebut. 

”Vi er vildt taknemmelige over, at næsten alle billetkøbere har holdt fast i deres billetter gennem to hårde aflysninger. Men to årgange af festivaldebutanter er samtidig blevet snydt for muligheden for komme afsted på festival med vennerne. Med ‘Under 25’-billetterne vil vi give plads til, at Roskilde Festival forbliver et mødested og frirum for unge, og understøtte de unges fællesskaber i den svære tid efter coronakrisen,” uddyber Signe Lopdrup i en pressemeddelelse. 

Læs mere om billetsalget og ‘Under 25’-billetten på roskilde-festival.dk.

Den første del af lineup’et for Roskilde Festival 2022 byder på 23 kunstnere:
Dua Lipa (UK)
Tyler, The Creator (US)
HAIM (US)
St. Vincent (US)
AG Club (US)
Alogte Oho & His Sounds of Joy (GH)
Arlo Parks (UK)
Black Pumas (US)
Converge: Blood Moon (US)
Danish String Quartet & Dreamers’ Circus (DK)
Erika De Casier (DK)
Fontaines D.C. (IE)
grandson (CA)
IDLES (UK)
Jada (DK)
Joyce (DK)
Kelly Lee Owens (UK)
Land of Kush (CA/EG)
Lingua Ignota (US)
Moses Sumney (US)
Poppy (US)
Nyege Nyege (UG)
Seni Reak Juarta Putra (ID)

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival: "Vi trænger til at komme ud og få genaktiveret det store fællesskab"

ANNONCE