Nyhed

Roger Waters kalder Joe Biden krigsforbryder

Med sit nyeste show This Is Not a Drill bevæger Pink Floyds tidligere frontmand Roger Waters sig på nuværende tidspunkt igennem Nordamerika, og på turnéen udtrykker han sin politiske holdning ved at markere en række personer som krigsforbrydere.

Her er det blandt andet USA’s præsident Joe Biden, der står for skud. Dette bliver både bekræftet af visualiseringen af Biden i Waters’ sceneshow under markeringen ”krigsforbrydere” og igennem et interview herom hos den amerikanske nyhedskanal CNN.

I interviewet, her citeret af NME, forsvarer Waters sin holdning om Biden som krigsforbryder ved at fortælle: ”Han kaster brænde på bålet i Ukraine, hvilket er en stor forbrydelse. Hvorfor kan USA ikke opfordre Volodymyr Zelenskyj, den ukrainske præsident, til at forhandle og undvige behovet for denne forfærdelige krig, der dræber… ingen ved hvor mange russere”.

Hertil tilføjer CNN’s Michael Smerconish, der interviewer Waters, at holdningen lader til at bebrejde ukrainerne, og at USA bør anses som befriere i krigen mellem Rusland og Ukraine. Til dette svarer Waters: ”I har ingen rolle som befriere! Hvad snakker du om?”. Som respons hertil nævner Smerconish USA’s rolle som befriere under 2. verdenskrig, men også her begrunder Waters sin modsatrettede holdning til USA’s interaktion ved at nævne deres passivitet indtil Pearl Harbour, og at vi ej må forglemme de 23 millioner russere, der døde under krigen i kampen mod nazisterne.


Tidligere på året kaldte Waters Biden for ”a fucking slime ball”, og det er ikke første gang, at musikeren udtrykker stærke holdninger. I juli kom han med en udmelding om, at han er langt vigtigere end Drake og The Weeknd.

LÆS OGSÅ: Roger Waters langer ud efter Drake og The Weeknd: Jeg er langt, langt vigtigere, end de nogensinde bliver

Waters’ holdning til Biden har allerede spredt sig til et stort publikum, da han har turneret med This Is Not a Drill siden starten af juli, og man må forvente, at det tema fortsat vil være en del af musikerens sceneshow i de følgende koncerter, indtil den nordamerikanske turné slutter den 15. oktober.


ANNONCE