Nyhed

Snart kræver det en Googlekonto at bruge Fitbit

Efter Googles opkøb af Fitbit ser det nu ud til, at de to smelter endnu mere sammen

Fitbit har altid haft deres eget økosystem med login, opbevaring af data og så videre. Det fortsatte, efter Google købte dem, men nu kommer der til at ske ændringer, og det starter allerede til næste år. Ikke mindst fordi Google er hastigt på vej med et smartwatch i eget navn, Pixel Watch.

I en pressemeddelelse har Google fortalt, at de i 2023 vil gøre visse Google-tjenester tilgængelige på Fitbit-enhederne - men det kræver, at du er logget ind på Google.

Google har samtidig lovet, at de vil understøtte eksisterende Fitbitkonti, mindst til 2025. Men hvad der kommer til at ske derefter, vil Google ikke oplyse. Alt, de vil sige er, at de vil komme med flere informationer, når de kommer tættere på lanceringen af Google-konti på Fitbit.


Men på forskellige brugerfora på internettet er der bekymringer om den potentielle sammensmeltninger af de to konti-typer. Godt nok lover Google at beskytte europæiske Fitbit-brugeres privatliv som hidtil. Men hvor længe de vil fortsætte med at holde data adskilt, bliver der stillet spørgsmål om.

Hvad det kommer til at betyde i forhold til den europæiske lovgivning er ligeledes et åbent spørgsmål. I sidste ende kan det betyde, at Fitbit forsvinder helt fra det europæiske marked.

Internetmagasinet Gizmodo har forsøgt at få en kommentar fra Google, som imidlertid ikke ønsker at kommentere situationen.


LÆS OGSÅ: Google på vej med nye standarder for lyd og video

ANNONCE