Nyhed

BADESØEN FESTIVAL 2023: Årets musikprogram er fuldendt – dansk rockband genforenes

Den begivenhedsrige badelandsfestival i Albertslund fuldender årets musikprogram

Når kalenderen skriver den 5. august 2023, finder sjette installation af Badesøen Festival sted i og omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund. Indtil videre har festivalen annonceret navne som AySay, skotske Brìghde Chaimbeul, Sulka og Visitor Kane, og i dag fuldender de programmet, der blandt andet inkluderer en ekslusiv reunion-koncert med det danske rockband Thulebasen.

Det bliver Thulebasens første koncert i over ti år, og da de gav koncert på Atlas under Pop Revo i 2013, kaldte GAFFAs anmelder oplevelsen for ”solid støjrock og trancefremkaldende jamsession”. Rockgruppen er bedst kendt for deres 2011-album Gate 5, der modtog fire ud af seks stjerner på GAFFA.

Badesøen Festival kalder selv deres arrangement for lige dele musikfestival og udflugt, hvor man kan dase i poolen ved den lille perle af et badeland, som de indfødte kalder for Vestegnens Mallorca, mens man også kan tage til et væld af spændende koncerter i løbet af dagen.


Dertil har festivalen et helt særligt pop-up-format, hvor kunstnere dukker op og spiller uannonceret på forskellige steder rundt om Friluftsbadet. Her kan man blandt andet opleve et af det nyligt tilføjede navne, Tromleorkestret, og det unge københavnske band, Nausia.

Badesøen Festival føjer også det svenske punk-burleske orkester bob hund til programmet. Der er her tale om en gruppe, der over de seneste 25 år har leget en hel del med deres lyd, og som resultat heraf slipper også deres 13. album Dödliga Klassiker til september.

Blandt de nye tilføjelser er også The Paradise Bangkok Molam International Band, der med sit ældste medlem på 83 år tager på Europa-tour en sidste gang. Den thailandske gruppe har tidligere spillet på alt fra Glastonbury Festival til Copenhagen Jazz Festival med deres alsidige folkemusik.


Badesøen Festivals booker, Simone Perna, udtaler følgende om de sidste tilfjøelser:

"Vi er utroligt meget oppe og køre over line-uppet i år; at kunne præsentere en Thulebasen-reunion var en idé, vi på ingen måde troede var realistisk. bob hund er også et act, vi har haft i sigtekornet i flere år. Det er måske det mest ’Badesøen-agtige band’, der overhovedet findes, de indkapsler virkelig vores unikke stemning. Og så spyr Tromleorkestret med flammer, der er vist ikke meget mere at sige."

Du kan se det fulde line-up til musikprogrammet såvel som deres debatprogram lige her:


Musikprogram
AySay 
bob hund [SE]
Brìghde Chaimbeul [UK]
Nausia (pop-up)
Stella (pop-up)
Sulka
The Paradise Bangkok Molam International Band [TH]
Thulebasen
Tromleorkestret (pop-up)
Visitor Kane (pop-up)
Willy Mason [US]
Zaffet El-Amir (pop-up)
Ørdop Wolkenscheidt 
Badesøens Saxofonoptog

Debatoplæg
Caspar Eric
Emma Holten
Katharina Volckmer [DE]
Lea Fløe Christensen
Sulka

ANNONCE