Nyhed

SPOT FESTIVAL 2023: TV-2 indvier ny koncertplads og uddeler pris

Steffen Brandt og kompagni står for den uformelle åbning af den traditionsrige Aarhus-festival

Den 5.-6. maj er der vanen tro Spot Festival i Aarhus - branchebegivenheden, hvor såvel journalister og pladeselskabsfolk som almindeligt musikinteresserede har lejlighed til et høre en masse bands fra det såkaldte vækstlag.

Allerede dagen før, altså torsdag den 4. maj, er der imidlertid uformel åbning med et alt andet end upcoming orkester - nemlig TV-2, som debuterede tilbage i 1981 og indtog en af GAFFAs allerførste forsider to år senere. 

Det folkekære band har sagt ja til at indvie en ny koncertplads på festivalen, mellem Arkitektskolen og Godsbanen i Aarhus, og vil ved samme lejlighed stå for overrækkelsen af en nyindstiftet talentpris, som - med en titel fra netop TV-2s univers - har fået navnet Nutidens unge. Der er tale om et arbejdslegat på 50.000 kroner.


“Det er en stor glæde for os i TV-2 at kunne give stafetten videre til en ny ung kunstner," udtaler Steffen Brandt i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Nu er det, vi laver jo ikke en OL-disciplin, hvor det gælder om at komme først eller blive størst. Vi skriver musik, og vores største drøm og ambition er at være med til at tegne vores verden og samle mennesker på tværs af tid, sted, alder og køn. Vi håber med Nutidens Unge-prisen at kunne bidrage til, at rejsen ud i det uvisse fortsætter, også når vi på et tidspunkt afmønstrer. I god ro og orden,” lyder det fra Steffen
Brandt.

Koncerten den 4. maj finder sted i et samarbejde mellem Spot Festival og Musikhuset Aarhus, og begge parter er glade for at kunne gentage sidste års succes med en "uformel åbning" af festivalen torsdag.


“Spot har i snart 30 år haft et vedholdende fokus på nyere dansk musik. Talent og diversitet er
grundstenene i Spots festivalprofil. Derfor er det fantastisk dejligt, at TV-2, med mere end 40 års
succes på bagen, giver et af tidens unge talenter et kollegialt og festligt skub i ryggen,” udtaler
Gunnar Madsen, direktør for Spot Festival.

Billetter til koncerten koster 335 kroner og kan købes her.

SPOT FESTIVAL UDVIDER: 13 nye navne tilføjet til 2023-programmet


Bliv GAFFA+ medlem her

ANNONCE