Nyhed

PREMIERE: Greta åbner portalen til kærligheden og frygten for at miste den – se musikvideoen

Greta deler musikvideo til en af sangene fra sit nyligt udgivne surprise-album

I starten af måneden, den 3. november, overraskede Greta sine fans ved at udsende sit tredje album Portals. Albummet fik en varm modtagelse, herunder af GAFFAs Nicoline Steen, som kvitterede med fulde seks stjerner og konklusionen:

”I Gretas mikrokosmos med hård bas og nostalgiske bredder skildrer hun vitale følelser, mens hun udvisker fortidens kunstige modsætning mellem at blive mor og samtidig lave sit bedste og mest potente album til dato.”

Nu deler Greta en musikvideo til én af sangene fra det nye album, nemlig nummeret ”Sand Castles”. Med musikvideoen inviterer Greta lytterne dybere ind i det univers, hun har skabt omkring sangen. Et univers fyldt med mystik, og hvor natur og overnaturlighed smelter sammen. Samtidig spiller sangen en helt særlig rolle for resten af albummet, fortæller Greta. 


”’Sand Castles’ er særlig, fordi det var den allerførste sang, jeg lavede til albummet. Det var den, der gav mig min inspiration tilbage. Den handler om kærlighed og frygten for at miste den, om at blive sammen, selvom den ene er fortabt, og finde tilbage til hinanden.”

I januar i år havde Greta endnu ikke skrevet en eneste sang, siden sit andet albumudspil Forever We’ll Be Dancing. I mellemtiden er hun til gengæld blevet mor og har gennemlevet både lykke og angst. Lykke over det lille nye liv, men angst for fremtiden og for, om den nye mor-identitet ville sætte en stopper for hendes identitet som musiker. I starten føltes det umuligt at forene de to verdener, men så skete der noget, uddyber Greta. 

”Lige pludselig, virkelig som et lyn, der slog ned, var det som om, jeg landede i min egen krop igen. Al tågen lettede. Jeg begyndte at skrive igen, om aftenen på gulvet i køkkenet. Det væltede ud med sange. Det var en flere måneders vanvittig inspirationsrush og en meget full circle experience, som resulterede i det her album. Og når jeg ser tilbage, kan jeg ærligt ikke forstå, hvornår og hvordan jeg lavede det."


For at fejre det nye album drog Greta tidligere i november på en mindre klubturné, hvor hun leverede tre københavnske klubshows på henholdsvis Das Disco, Jolene og Module. 

Se den nye musikvideo nedenfor


Greta-anmeldelse: Utrolig stærkt debutalbum tryllebinder fra start til slut

ANNONCE