Nyhed

FÆNGSLENDE SCENESHOW: WhoMadeWho annoncerer verdensturné med dansk headline-koncert

Turnéen præsenterer også bandets mest ambitiøse sceneshow nogensinde

WhoMadeWho har siden deres debut i 2005 været kendt for at skubbe til grænserne – ikke kun musikalsk, hvor de blander forskellige genrer som indie, disco og techno, men også med deres koncertoplevelser, som ofte byder på energiske sceneshows

Nu annoncerer det danske band, der består af medlemmerne Tomas Høffding, Tomas Barfod og Jeppe Kjellberg, en større verdensturné, som starter om små 14 dage den 11. november og slutter med en dansk koncert i Forum Black Box i København den 6. april 2024.

Den kommende turné byder på en hel ny scenekonstruktion, som er designet af det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group, også kaldet BIG. Om turnéen og det nye sceneshow fortæller WhoMadeWho i en pressemeddelelse:


"Vores nye sceneshow bliver det mest ambitiøse og gennemførte, vi nogensinde har lavet, og vi kan næsten ikke vente med at præsentere det for vores danske hjemmepublikum. Selvom vi har været verden rundt, er det efterhånden længe siden, vi har givet en headline-koncert i København. Derfor lover vi også at give en helt særlig aften i Forum til april.”

Samarbejdet med BIG startede allerede, da WhoMadeWho spillede på ørken-festivalen Burning Man tilbage i 2018. Her havde BIG medbragt deres udstilling "The Orb", som var en enorm, oppustelig spejlkugle, der svævede rundt over Black Rock Desert i Nevada.

”Vores design til WhoMadeWhos scene bygger videre på vores tidligere erfaringer med oppustelige kreationer som ’Skum’ og ’The Orb’. Med maksimal visuel effekt fungerer den oppustelige kugle som lærred for fængslende tredimensionelle videoprojektioner og hæver koncertoplevelsen til et nyt niveau," fortæller Jakob Lange, Partner og Director of BIG Products hos Bjarke Ingels Group videre i pressemeddelelsen.


For at implementere BIGs arkitektoniske kunstværker bedst muligt i WhoMadeWhos koncertoplevelser har bandet også allieret sig med flora&faunavisions, som er kendt for at lave scenekonstruktioner for nogle af musikbranchens mest prominente navne.

”Vores samarbejde med WhoMadeWho har været en udforskning på tværs af genrer, hvor vi har skabt visuelle systemer, der reagerer i realtid på bandets numre, samtidig med at de tager publikum med på en følelsesmæssig rejse," uddyber flora&faunavisions.

Sceneshowet fuldendes af det LA-baserede agentur EyeMix Studios, som står for at lave showets visuals ved at kombinere AI-teknologi med andre avancerede grafiske værktøjer. I pressemeddelelsen fortæller EyeMix-grundlæggerne Solo Avital og Arial Vromen om samarbejdet med WhoMadeWho:


"I vores øjne er WhoMadeWhos lyd den elektroniske essens af Pink Floyd. I nutidens live performance-landskab forventer publikum, at det visuelle er en grundlæggende del af oplevelsen. Vi sigter efter at udnytte denne audiovisuelle synergi til at styrke kunstnernes forbindelse til deres fans.”

Det officielle billetsalg til koncerten i Forum Black Box i 2024 starter den 3. november klokken 10 via Livenation og Ticketmaster.

Varm op til billetsalget med WhoMadeWhos seneste album

TOMAS HØFFDING-INTERVIEW: "Min musik skal være som en gummicelle"

ANNONCE