Nyhed

NU SKER DET: Verdensstjerne som første hovednavn på Smukfest-plakaten 2024

I april spillede de en kritikerrost koncert i Royal Arena. Nu får Sam Smith sin danske udendørsdebut under bøgebladene

Nok skriver kalenderen i dag to måneder til jul, men for arrangørerne bag Smukfest er forberedelserne til næste års program i fuld gang. Og nu løfter de sløret for det allerførste hovednavn på plakaten 2024.

Det bliver ingen ringere end Sam Smith, som til næste sommer får æren af at synge Danmarks mest festlige bøgeskov op.

I et opslag på deres officielle Facebookside skriver Smukfest:


”Svaj løs med din ven under armen, lad følelserne få frit løb til de store ballader eller vis dine frækkeste dansetrin til hits som Unholy og Desire. Du kan roligt glæde dig til fængende tekster og råstærk vokal. Skal du med?”.

Det er ikke mange måneder siden, at Sam Smith sidst lagde vejen forbi Danmark. I april spillede de en udsolgt koncert i Royal Arena, som efterlod GAFFAs anmelder Camilla Fuhr med én overordnet konklusion: Hold nu op, Sam Smith kan synge.

”Sam Smiths vokaler er smukke og nærværende, og publikum behøvede egentlig ingen opvarmning fra stjernen. Vi kendte alle sangene. Sam Smith har så mange hits at trække på, og der var meget få numre, der ikke har været fast repertoire på hitlisterne og i radioen. Fede rytmer, et suverænt kor, musikere i pailletter og Sam Smith som kransekagen pakket ind i grønne og pink gevandter,” hed det blandt andet i anmeldelsen af koncerten – der i øvrigt modtog fem flotte stjerner.


Sam Smith har efterhånden en række megahits i bagagen. De gjorde sig første gang bemærket i 2012 ved at lægge vokal til Disclosures sang ”Latch”. Et år senere var deres vokal også at høre på Naughy Boys massive hit ”La La La”. Smith debuterede selv som soloartist i 2014 med albummet In the Lonely Hour, der blandt andet indeholdt numre som ”Stay With Me” og ”Money on My Mind”. I januar 2023 udgav de sit anmelderroste fjerde album Gloria som en hyldest til livet, til kroppen, til sindet og til kærlighedens mange ansigter – både de gode og de onde.

For nyligt udgav Smith desuden en single med den britiske popartist Charli XCX, hvor de sammen fejrer queer-miljøets magiske steder og de mennesker, du kun møder én gang i livet, mens du er der.

Billetsalget til Smukfest 2024 åbner om allerede to uger den 7. november klokken 10, hvor man kan være heldig at sikre sig en billet til at høre Sam Smith samt resten af næste sommers lineup, der endnu forbliver hemmeligt.  


Med Gloria i hånden sætter Sam Smith sig selv fri

ANNONCE