Nyhed

SPOT FESTIVAL: Brimheim og otte andre navne føjet til programmet

Med ni nye tilføjelser er årets Spot-program tæt på at være fuldendt

Spot er efterhånden lige rundt om hjørnet - faktisk blot en måned væk. Spot har netop føjet ni nye navne til dette års program - og altså ni grunde til at glæde til at glæde sig ekstra meget til dette års spot.

Den danske rapper Noah Carter har netop udgivet albummet Noahs Ark efter en længere pause fra musikken, siden han sidst udgav det velmodtagne album Carter The Kid i '21. Dette er Carters første dansksprogede album, og Spot Festival bliver således den første mulighed for at opleve dette nye Carter-univers. Albummet er i øvrigt netop gået direkte ind på førstepladsen på den danske albumhitliste. 

Et andet bemærkelsesværdigt navn er den dansk/færøske sanger Brimheim. Brimheim, alias Helena Heinesen Rebensdorff, udgav sit andet album Ratking i slutningen af marts måned, og albummet overraskede mildest talt GAFFAs anmelder. "Oplevelsesrigt, frækt og nuanceret. Ja, det er simpelthen rigtig godt!,” opsummerede vores anmelder.


Samtidig føjes den dansk/chilianske Ivan$ito til programmet. “Som en fuglekonge er Ivan$ito lettet fra den allerede højtflyvende reggaeton”, skrev GAFFAs anmelder Jens Dræby om Ivan$itos album Confundido, og gav det fem stjerner.

Hertil kommer de lokale Aarhus-navne Rigmor og Josva, foruden et lidt mere jazzet indslag i skikkelse af Kalaha med kapaciteter som Emil de Waal på trommer og Nicklas Knudsen på guitar. 

“(Kalaha, red.) som skaber sin egen, originale musik i et cross over mellem jazz, folk, world, fusion, psykedelisk rock, elektronisk musik og dub,” lød det fra GAFFAs anmelder om Kalahas seneste album Nord Havn.


Endelig tilføjes Mona Moroni, Holdo og svenske Yaeger, alias 26-årige Hanna Jäger.

HINKERUDER PÅ MOTORVEJEN: Hør Søren Kragh-Jacobsen fortælle om sine sange - og spille et par stykker

ANNONCE