Nyhed

OHIO-PLAYERE: The Black Keys klar med første single fra nyt album - hør den her

Den amerikanske duos tolvte album udkommer til april

Det er efterhånden 22 år siden, Ohio-duoen The Black Keys - alias Dan Auerbach og Patrick Carney - albumdebuterede med The Big Come Up fra 2002. Siden er det blevet til yderligere ti album, senest Dropout Boogie fra 2022.

Til gengæld har bandet ikke just overrendt Danmark: Efter koncerter på Rust i 2003, Loppen i 2004 og Tap1 i 2012 er det kun blevet til en enkelt koncert herhjemme - nærmere bestemt på Northside i Aarhus i 2015. Nu kan danske (såvel som internationale) fans til gengæld glæde sig over nyt fra studiet.

I april udkommer The Black Keys tolvte studiealbum, som, har fået titlen Ohio Players, og nu allerede nu kan man høre førstesinglen "Beautiful People (Stay High)," som er skabt i samarbejde med de mangeårige samarbejdpartnere Dan the Automator og Beck.


The Black Keys på scenen i Aarhus i sommeren 2015. Foto: Steffen Jørgensen
The Black Keys på scenen i Aarhus i sommeren 2015. Foto: Steffen Jørgensen

Det kommende album byder også på bidrag fra blandt andre Noel Gallagher og Greg Kurstin, som blandt andet spillede en nøglerolle i tilblivelsen af Adeles to succesalbum 25 og 30 og desuden har samarbejdet med folk som Sia, Paul McCartney, Foo Fighters og Harry Styles. Det skriver Pitchfork.

"Vi har aldrig arbejdet så hårdt på en plade før. Det har aldrig taget os så lang tid at lave et album. Vi har taget os god tid og gjorde det ordentligt," udtaler Dan Auerbach i en pressemeddelelse i forbindelse med det kommende album og tilføjer:


"Det, vi gerne ville opnå med det her album, var at skabe noget, der var sjovt. Noget, som det fleste bands med tyve år på bagen ikke laver, nemlig en lettilgængelig, sjov plade, som samtidig er cool."

ANNONCE