Nyhed

The Black Keys offentliggør nyt album – hør smagsprøve

GAFFA – alt om musik

En tilbagevenden til den ligefremme rock
 
Garagerockduoen The Black Keys har netop offentliggjort, at de udgiver deres niende album Let's Rock 28. juni. Anden singleforløber, "Eagle Birds", er netop udgivet. Hør sangen nedenfor.
 
Ifølge gruppens pladeselskab Warner Music bliver det kommende album en tilbagevenden til den ligefremme rock fra gruppens første album. "Når vi er sammen, er vi The Black Keys, det er dér, hvor den virkelige magi er og altid har været, siden vi var 16 år," siger sanger og guitarist Dan Auerbach.
 
"Pladen er som en hyldest til den elektriske guitar," siger bandets andet medlem, trommeslager Patrick Carney. "Vi tog en simpel tilgang og fjernede alt fedtet, ligesom vi plejede at gøre."

The Black Keys består af Patrick Carney og Dan Auerbach, som siden bandets sidste albumudspil Turn Blue fra 2014 har udgivet en soloplade og spillet med rockbandet The Arcs. Patrick Carney har arbejdet som producer for blandt andre Tobias Jesso Jr., Michelle Branch og Karen Elson, ligesom han har skrevet musik til Netflix-tv-serien Bo Jack Horseman med sin nu afdøde onkel Ralph Carney og netop udgivet et album som trommeslager og keyboardspiller i en ny duo, The Sad Planets med sanger og guitarist guitarist og sanger John Petkovic. 

LÆS OGSÅ: Hør første single fra Black Keys-trommeslagers nye band

The Black Keys blev dannet tilbage i 2001. Året efter udgav de albummet The Big Come Up, og siden har bandet begået syv fuldlængdeplader og flere hitsingler som ”Lonely Boy”, ”Gold on the Ceiling” og "Fever".


LÆS OGSÅ: Endnu et pænt pletskud fra den produktive duo

The Black Keys optrådte sidst i Danmark på NorthSide Festival 2015 til stor begejstring for GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: The Black Keys: NorthSide, Blue Stage


Varm op med singleforløberen "Eagle Birds":

ANNONCE