Nyhed

The Black Keys udgiver ny musik

GAFFA – alt om musik

Efter fire års pause har garagerock-duoen netop udgivet en ny single, som er skrevet og produceret af bandet selv

Sidste måned kunne GAFFA meddele, at trommeslageren i The Black Keys Patrick Carney havde startet et nyt musikprojekt under navnet Sad Planets sammen med guitaristen John Petkovic. I artiklen blev det bemærket, at selve The Black Keys ikke har ladet høre fra sig i flere år. Nu kan vi bekendtgøre, at dette ændrer sig i dag. Ohio-bandet har nemlig offentliggjort den nye single ”Lo/Hi”.

LÆS OGSÅ: Hør første single fra Black Keys-trommeslagers nye band


The Black Keys består af Carney på trommer og guitarist og sanger Dan Auerbach, som siden bandets sidste albumudspil Turn Blue fra 2014 har udgivet en soloplade og spillet med rockbandet The Arcs. Nu er duoen samlet igen, og resultatet ”Lo/Hi” er en kort grynet blues-rock sang komplet med soul-kor og blitzende guitarsolo. Fans af den dynamiske duos lyd vil højst sandsynligt kalde den et glædeligt genhør.

Lyt til ”Lo/Hi” nedenfor:

The Black Keys blev dannet tilbage i 2001, efter Auerbach og Carney droppede ud af college. Året efter udgav de på bedste lo-fi maner albummet The Big Come Up, og siden har bandet begået syv fuldlængdeplader og flere hitsingler som ”Lonely Boy”, ”Howlin’ For You” og ”Gold on the Ceiling”.


The Black Keys optrådte sidst i Danmark på NorthSide Festival 2015 til stor begejstring for GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: The Black Keys: NorthSide, Blue Stage

ANNONCE