Nyhed

Dandy Warhols håber på nyt album til sommer

GAFFA mødte bandets guitarist Pete Holmström i Vancouver til en snak om gruppens for-, nu- og fremtid

For nylig havde GAFFA, via et interview i Vancouver, Canada, fornøjelsen af at få et indblik i The Dandy Warhols' guitarist Peter Holmströms (nummer 3 fra venstre) indgang til den kreative proces, der om noget har drevet Portland-kvartetten frem gennem de sidste 15 år.

Undervejs kom Peter Holmström omkring bandets op- og nedture, inspirationskilder og ikke mindst forholdet til Ondi Timoners prisbelønnede dokumentarfilm "Dig!" (2004). En film, der skildrer bandets fascination af og brud med idolet Anton Newcombe fra San Francisco-bandet The Brian Jonestown Massacre (BJM). Og Peter Holmström fortalte blandt andet, at gruppen håber at have et nyt album klar til sommer.

Hovedparten af bandmedlemmerne har børn nu, Courtney (Taylor-Taylor, sanger, red.) rejser pt. rundt med en nyfødt på jeres tour – skal denne greatest hits-udgivelse ("The Capitol Years", red.) anskues som et tegn på, at The Dandy Warhols er ved at trække sig?

– Vi har nok naturligt skruet tempoet ned over de sidste par år, vi er jo ikke et ungt band, der skal bevise noget længere – så vi behøver jo ikke turnere hele tiden, selv om jeg faktisk savner det mere, end jeg forestillede mig.  

Hvornår kan vi forvente et nyt Dandy Warhols-album? Jeg læste et sted, at du har skamlyttet på Massive Attack på det sidste, kan vi forvente os noget i den stil?

– Vi er i gang lige nu. Vi vil gerne have, at det skal være færdigt til næste sommer, men vi får se. Jeg er en kæmpe fan af Massive Attack, men det de gør, musikalsk, er jeg utrolig dårligt til. Vi har prøvet en mere elektronisk tilgang til det nye og også en mere countrypræget – som sagt, vi får se. Dog er målet at lave udtrykket mere simpelt i indspilningsfasen. Måske begrænse os til at kun indspille en håndfuld tracks hver, og så skal vi plukke fra det. Vi har lige indspillet en version af "Cherry Bomb" (The Runaways-nummer, red.) til en opsamling – det var sådan vi arbejdede der, og det virkede sgu!

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion


ANNONCE