Nyhed

The Dandy Warhols annoncerer dansk koncert

Rockgruppen fra Portland startede deres karriere uden store ambitioner om at slå igennem. 20 år efter har de etableret sig som et navn og vil til næste år kunne opleves i Amager Bio.

Med sange som "Bohemian Like You" og "Get Off" blev Portland-bandet The Dandy Warhols stort set allemandseje omkring årtusindskiftet. Nu vil gruppen kunne opleves live i Danmark, når de gæster Amager Bio den 25. februar 2017.

The Dandy Warhols' fundament er, at de igennem årene har formået at holde den kunstneriske selvstændigheds fane højt, samtidig med at de ikke at blege for at have det sjovt undervejs. Gruppen blev dannet i Portland tilbage i 1993, hvor de – ifølge frontmand Courtney Taylor-Taylor – blot var en flok venner, der havde brug for noget musik at drikke til. Alligevel fik de i begyndelsen at vide, at de var for intellektuelle til at slå igennem.

Drømmen var dog aldrig at "blive store", men at lave musik, der inspirerer og er værd at tænke over. Af inspirationskilder trækker bandet i den sammenhæng på navne som The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground, The Beach Boys, Simon and Garfunkel, The Beatles, The Shadows og The Rolling Stones. Endvidere er deres debutalbum "Dandys Rule OK?" fra 1995 tydeligt inspireret af Lou Reed med sange som "Lou Weed" og "Ride".


At gruppen så alligevel formåede både at blive store og lave stor musik skyldtes, at sangen "Bohemian Like You" fra 2001 var med i en stor Vodafone-reklame, i serien "Buffy the Vampire Slayer" og i Dreamworksfilmen "Flushed Away". Samme år spillede gruppen en kontroversiel koncert på Roskilde Festival, hvor de angiveligt havde været så påvirkede, at det blev en attraktion i sig selv. Courtney Taylor-Taylor opfordrede publikum til at smide joints op på scenen, hvorefter han ukritisk røg alt, han kunne komme i nærheden af. 

The Dandy Warhols udgav deres seneste og tiende studiealbum, "Distortland", i april måned, hvilket markerer en pause på fire år siden deres "This Machine" fra 2012. Det nye materiale vil kunne høres live, når de besøger Danmark til, hvad der formodentlig bliver en interessant koncert.

Billetsalget starter fredag den 7. oktober kl. 11:00.

Lyt til nummeret "You Are Killing Me" fra det nye album herunder:

 

ANNONCE