Nyhed

The Dandy Warhols giver dansk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

The Dandy Warhols, The Dream Syndicate og Shitkid gæster Den Grå Hal den 6. juni 2020.

Hvis du endnu ikke kan synge med på et af 00’ernes største hits, ”Bohemian Like You”, kan du stadig nå at lære det, inden det alternative rock-/power-pop-band The Dandy Warhols lægger vejen forbi Den Grå Hal i København til sommer.

I 1994, et sted mellem efterdønningerne af grunge-rocken og den varslende britpop-dominans, gik fire unge mennesker fra Portland sammen om at starte et band med en mission om at ”lave musik, de selv kunne drikke til”. Men trods beskedne ambitioner endte de fire Dandyer som et verdenskendt rockband, der igennem de sidste 25 år har udsendt 10 albums, 27 singler og to opsamlingsalbum.


Kvartetten fik sit kommercielle gennembrud ved årtusindskiftet for albummet Thirteen Tales From Urban Bohemia, der indeholder ”Bohemian Like You”. Nummerets bluesrock-riffs banede vej for bands som The White Stripes og The Strokes, ligesom gruppen også fik en stor fan i David Bowie (som i øvrigt medvirker på sangen ”The Scientist” fra 2003).

LÆS OGSÅ: En aften med en Dandy

En anden gruppe, der også kan prale af at have været en inspiration for en stribe legendariske navne, er The Dream Syndicate, der ligeledes spiller i Den Grå Hal den 6. juni. Siden 1981 har Los Angeles-bandet videreført 1960’ernes psykedeliske lyd med en bund af sværmende guitarer og feedback-tunge improvisationer anført af gruppens frontmand og sangskriver Steve Wynn. I 1989 gik bandet hver til sit, men i 2012 gendannede han The Dream Syndicate, og de har siden da udgivet pladerne How Did I Find Myself Here og These Times.


Aftenens fest åbnes af den svenske punkduo ShitKid, der leverer kønsaktivistisk punk og anti-pop med tydelige referencer til Le Tigre og Bikini Kill. Efter Åsa Söderqvist etablerede projektet i 2016, spillede de i 2017 på Roskilde Festival og vandt i 2018 det svenske Manifestgalans pris for ”årets rock”.

Lyder det ikke som en aften, der bliver fine and dandy?

Du kan købe dine billetter via billetlugen.dk


Syng med på The Dandy Warhols’ ”Bohemian Like You”:

ANNONCE