Nyhed

Nyt initiativ skal redde DR Underholdningsorkesteret

Hen over julen igangsættes en crowdfunding, der skal sikre en startkapital til at holde live i Underholdningsorkesteret. Du kan være med til at støtte.

En gruppe bestående af landets mest erfarne musikproducenter, jurister og kommunikationsfolk har besluttet at skabe en fremtidssikret forretningsmodel, der gør det muligt at bibeholde Underholdningsorkestret som et af de musikalske flagskibe i Danmark. Det sker efter, at det fra politisk side blev besluttet at lukke DR Underholdningsorkesteret til nytår. Du kan være med til at støtte initiativet ved at følge linket her forneden.

Hen over julen - fra midnat den 22. december - igangsættes en crowdfunding, hvor det er håbet, at mange danskere yder et bidrag. De mange bidrag skal sikre en startkapital. Samtidig skal bidragene signalere overfor fremtidige sponsorer og samarbejdspartnere, at netop Underholdningsorkestret har et trofast publikum, der har stor interesse i, at orkestret genopstår allerede i starten af det nye år.

Orkestrets to stjernedirigenter, britiske David Firman og ungarske Adam Fischer, er dedikerede til ideen om at revolutionere måden at drive et orkester på. Det er ambitionen at drive orkestret som en erhvervsdrivende fond, hvor såvel fondsmidler, private sponsorater og orkestrets egen indtjening udgør det økonomiske fundament. Folkegaven bruges som startkapital.


En af initiativtagerne til folkegaven, komponist og producent John Frandsen siger: "Underholdningsorkestret er elsket af en usædvanlig bred gruppe danskere. Mange holder af Underholdningsorkestrets bredt appellerende storslåede koncerter med de populære solister. En vigtig kapacitet i dette arbejde har været den engelske dirigent David Firman. Men lige så mange holder af orkestrets internationalt anerkendte samarbejde med dirigenten, Adam Fischer. De to dirigenter hører til blandt de internationalt bedste inden for hver deres område. At de nu deltager i udviklingen af Underholdningsorkestret og bakker op om ideen om at drive orkestret på en ny måde, er meget afgørende for orkestrets fremtidige succes."

Blandt initiativtagerne til Folkegaven er også kommunikationsrådgiver, Stine Nissen. Hun udtaler: "Vi har sikret os, at en række kompetente folk har kunnet se potentialet i at drive Underholdningsorkestret uden for DR. Det er ikke noget kortsigtet projekt for os. Underholdningsorkestret fejrer 75 års jubilæum i år. Vi går ind i det her, fordi vi tror og håber på, at indsamlingen bliver startskuddet på de kommende 25 år. Danskernes julebidrag skal være med til at skubbe projektet i gang, så Underholdningsorkestret i 2039 kan fejre 100 års jubilæum som Danmarks mest elskede orkester."

Folkegaven til Underholdningsorkestret skal udgøre den nødvendige startkapital. Indsamlingens mål er at rejse mellem 3 og 6 mio. kr. inden 30. januar 2015. Der arbejdes med en langsigtet ambition om at skabe et orkester, der på en og samme tid kan være det mest folkekære danske orkester og blande sig i eliten af verdens bedste kammerorkestre. 


 

 


 

 

ANNONCE