Nyhed

Kristen metalsanger tror ikke på Gud

Den fængslede Tim Lambesis indrømmer, at han har løjet om sin tro for at sælge flere plader

Frontmanden i det kristne metalband As I Lay Dying, Tim Lambesis har indrømmet, at han har løjet om sin tro for at sælge flere plader. Allerede i maj, mens han han stod for retten for at forsøge at hyre en lejemorder til at slå sin kone ihjel, afskrev Lambesis sin tro. Nu slår han det helt fast, samtidig med, at han også langer ud efter andre kristne bands og sine tidligere bandkammerater. Det skriver engelske NME.

I et interview med Alternative Press fortæller Lambesis, at han er ateist og har været det i flere år. Den religiøse overbevisning gik han væk fra allerede, mens han gik på college. "I kraft af at jeg forsøgte at forsvare min tro, begyndte jeg at tænke, at den anden side af sagen var den stærkeste," forklarer Lambesis. 

Han forklarer også, at han lod som om, at han var religiøs, når det angik hans virke i bandet. "Når unge mennesker kom og ville bede med os efter et af vores shows, ville jeg bare sige, 'Øh, ja, klart, bare bed," siger Lambesis.


Det stopper dog ikke ved hans egen personlige overbevisning. I interviewet hævder Lambesis ydermere, at andre såkaldt kristne bands lyver om deres tro. "I de 12 år, hvor jeg turnérede med As I Lay Dying, vil jeg sige, at måske 1 ud af 10 kristne bands, som vi spillede med, faktisk var kristne. Jeg var faktisk ikke den første fyr i As I Lay Dying, der stoppede med at være kristen. Faktisk tror jeg, at jeg var den tredje," siger Lambesis. "Vi snakkede om, hvorvidt vi skulle blive ved med at hamstre på det 'kristne marked'. Vi havde den her bizarre 'ædle' ting, der lød, "Tja, vi udspreder jo ikke dårlge idéer. Vi synger om ting, der vedrører det at leve. De unger har brug for at høre om den slags, fordi de lever i en boble."

På Tim Lambesis Facebook-profil, som nu er styret af en tredjeperson, mens forsangeren rusker tremmer, kommenterer mange fans - og tidligere fans - i stærke vendinger. En del føler sig forrådt oven på afsløringen, mens andre mener, at Lambesis forsøger at gøre livet surt for sine tidligere bandkammerater, som rygtes at have et nyt projekt på beddingen. 

Tim Lambesis var medstifter af As I Lay Dying, da de i 2000 så dagens lys i San Diego. Bandet har udgivet seks album, heriblandt "An Ocean Between Us" fra 2007, der nåede nummer otte på Billboards hitliste. Fra dette album blev nummeret "Nothing Left" nomineret til en Grammy for Bedste Metal Performance.

ANNONCE