Nyhed

Metalsanger dømt: Ville hyre lejemorder til konen

Tim Lambesis fra As I Lay Dying har nu fået sin dom i den opsigtsvækkende sag

Forsangeren for det Grammy-nominerede amerikanske metalband As I Lay Dying blev fredag idømt seks års fængsel ved retten i San Diego, Californien, for at have forsøgt at hyre en lejemorder, som skulle dræbe hans kone gennem otte år, Meggan Lambesis, skriver Rolling Stone. Imidlertidig viste det sig, at manden, som Tim Lambesis hyrede til jobbet, ikke var lejemorder, men hemmelig agent.

Tim Lambesis' kone ansøgte i 2012 om at blive skilt, fordi Tim angiveligt var blevet besat af styrketræning og tatoveringer og ikke tog sig af deres tre adopterede børn. Derudover mente Lambesis' kone, at han havde haft mange affærer igennem årene, hvilket fik bægeret til at flyde over for den nu 33-årige musiker. Tim Lambesis kontaktede sin personlige træner for at skaffe en mulig lejemorder. Lambesis fandt frem til en, sagde til vedkommende: "Jeg vil aldrig mere se hende igen" og gav ham 1000 dollar, billeder af konen og koden til parrets lejlighed. Den mulige lejemorder var imidlertid hemmelig agent.

Sagen har kørt siden oktober sidste år, hvor Tim Lambesis tidligere har nægtet sig skyldig, men i februar indrømmede As I Lay Dying-forsangeren mordplanerne.


Da dommen faldt, var tre af Lambesis' bandkammerater, Nick Hipa, Phil Sgrosso og Josh Gilbert, til stede. Musikerne, der også tæller trommeslager Jordan Mancino, har nu dannet et nyt band, Wovenhar, med den ny sanger Shane Blay, også kendt fra gruppen Oh, Sleeper.

Ud over dommen har Meggan Lambesis anlagt et civilt søgsmål mod Tim Lambesis med krav om to millioner dollar i erstatning. I forbindelse med domsafsigelsen udtalte hun, at Tim Lambesis havde ændret sig i månederne op til, at han blev anholdt i maj 2013. Hun nævnte også Lambesis' yndlingscitat fra filmen "Total Recall", hvor Arnold Schwarzeneggers rolle skyder sin kone og udtaler: "Consider that a divorce".

Tim Lambesis var medstifter af As I Lay Dying, da de i 2000 så dagens lys i San Diego. Bandet har udgivet seks album, heriblandt "An Ocean Between Us" fra 2007, der nåede nummer otte på Billboards hitliste. Fra dette album blev nummeret "Nothing Left" nomineret til en Grammy for Bedste Metal Performance.

Gruppen var i deres unge år erklærede kristne, men i forbindelse med retssagen har Tim Lambesis udtalt, at han ikke længere er troende.


Se musikvideoen til "Nothing Left" med As I Lay Dying:

ANNONCE