Nyhed

Roger Waters skriver åbent brev til Putin

Rockveteranen følger op på kontroversielle udmeldinger om krigen i Ukraine

Roger Waters har på sociale medier nu delt et åbent brev til Ruslands præsident Vladimir Putin. I brevet opfordrer han Putin til at indgå en våbenhvile og skabe en diplomatisk løsning på krigen mellem Rusland og Ukraine.

I samme udtalelse påpeger Waters, at han er blevet engageret i at skrive om Putin efter at have læst kommentarer på sociale meder, hvor det er blevet efterspurgt, at Waters ikke bare retter sig mod én side i konflikten.


Artisten skrev i starten af måneden et åbent brev til Ukraines førstedame Olena Zelenska. Dette brev har imidlertid gjort, at Roger Waters er havnet i dårligt vejr og har fået to koncerter aflyst i Polen.

I brevet mente han blandt andet, at ”ekstreme nationalister i Ukraine havde ledt landet ud i den katastrofale krig”. Brevet fik også skarp kritik for ikke at ansvarliggøre Rusland for krigshandlingerne.

Den tidligere Pink Floyd-bassist og frontmand hævder nu, at han i månederne, siden Rusland invaderede Ukraine, har ”prøvet at bruge sin indflydelse til at opmuntre til en våbenhvile og en diplomatisk løsning, som varetager sikkerhedsbehovene til både Ukraine og Rusland”.


I det nye åbne brev til Putin henvender Waters sig direkte til den russiske præsident:

”Vil du se en ende på denne krig? Hvis du skulle svare og sige ”Ja tak”. Det ville straks gøre tingene meget nemmere. Hvis du skulle komme og sige: ”Den russiske føderation har heller ingen yderligere territoriale interesser udover sikkerheden for de russisktalende befolkninger på Krim, Donetsk og Lubansk [sic].”. Det ville også hjælpe”.

Artisten opfordrer også Putin til at dele en offentlig forsikring om, at Rusland ikke har nogen interesse i at overtage hele Europa, siden han ”[har] børn og børnebørn, og det samme har de fleste af mine brødre og søstre over hele verden, og ingen af os ville bryde os om et sådant udfald”.


Han kalder yderligere Ruslands invasion for en ”afskyelig angrebskrig”.

LÆS OGSÅ: Roger Waters kalder Joe Biden krigsforbryder

ANNONCE