Nyhed

Anders Bøtter vært på nyt musik- og interviewprogram på Radio4

GAFFA.dk – alt om musik

”Portrætalbum” har premiere fredag den 14. januar, hvor Ida Wohlert fortæller om Stone Temple Pilots

Den mangeårige P6 Beat-vært Anders Bøtter er blevet vært på et nyt interviewprogram på Radio4, ”Portrætalbum”. Her vil Bøtter hver uge interviewe en kendt dansker om et album, der har særlig betydning for vedkommende, og på den måde fortælle om både vigtige øjeblikke i gæstens liv og om albummets betydning for samtiden og musikhistorien.

– Det er en idé, jeg har gået med i nogen tid, og da Radio4 spurgte mig, om jeg havde lyst til at blive vært hos dem, sagde jeg straks ja tak. Jeg har også længe drømt om at lave taleradio, siger Anders Bøtter og fortsætter:


– Jeg har aldrig mødt et menneske, der ikke har et særligt forhold til et bestemt album, musiknørd eller ej. Og noget af det, et album kan gøre, er jo at sætte minderne i gang. For nogle kan et album ændre ens liv. I første omgang vil jeg interviewe kendte, som ikke er musikere, for nu har jeg jo interviewet musikere i mange år, så jeg vil gerne prøve noget nyt. Det kan være sportsstjerner, komikere, politikere eller noget helt fjerde, men jeg vil da ikke afvise, at der kommer nogle musikere med på et tidspunkt, siger Anders Bøtter og tilføjer, at programmet primært vil blive et taleprogram, men der kommer også musik fra de omtalte album undervejs. Og at alle musikgenrer bliver repræsenteret.

Første gæst er den mangeårige Go’morgen Danmark-vært Ida Wohlert.

– Jeg har mødt hende nogle gange på Go’morgen Danmark, og jeg synes, hun er en dygtig formidler og en ekstremt behagelig og favnende vært, og hun har en spændende historie, som jeg ikke tror, hun har fortalt før, afslører Anders Bøtter.


– Det album, hun har taget med, er Stone Temple Pilots’ debutalbum Core fra 1992. Det udkom, da hun var udvekslingselev i Oklahoma, hvor hun kom til at gå på en katolsk skole med nonner som undervisere. Samtidig blev hun kæreste med en lidt halvkriminel fyr, og hun hørte masser af grunge, også Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam og Stone Temple Pilots. 1991 og 1992 var jo de store grunge-år, hvor der kom mange betydningsfulde grunge-album i 1991, men der blev ved at komme singler fra dem igennem hele 1992.

Drømmer om kronprinsen

– Blandt de næste gæster kan nævnes Brian Holm, der har valgt et Thin Lizzy-album. Han fortæller, at cykelryttere og rockstjerner har mange ting til fælles, blandt andet at de jo turnerer rundt i verden. Jeg taler også med Leonora Christina Skov, der vil fortælle om det album, hun lyttede mest til, da hun sprang ud som lesbisk – det bliver enten med Tori Amos eller PJ Harvey.


Er programmet også et forsøg på at hylde albumformatet, som jo er lidt trængt i disse streamingtider?

– Ja, til dels, og det er også en hyldest til at dyrke noget, som er langsomt. Men den disciplin, det er at dyrke et bestemt band eller en bestemt solist, som man jo gør på et album, kommer aldrig til dø.

Hvordan kan det være, at du nedtoner dit arbejde på P6 Beat lige nu, hvor kanalen jo ellers har fået forlænget sit liv med tre år?

– Faktisk opsagde jeg mit job på P6 Beat helt tilbage i 2018 for at arbejde som freelancer og starte mit eget produktionsselskab Tiny Media, der blandt andet skulle levere indhold til P6 Beat. Kort efter blev P6 Beat lukningstruet, og jeg besluttede mig derfor at kaste mig ind i kampen for at bevare P6 Beat. Jeg troede, det ville tage et år, men det endte med at blive til tre år, men da kanalen endelig blev reddet i efteråret 2021, syntes jeg, det var tid at prøve noget nyt. De sidste tre år har været ekstremt hårde, og når jeg sammenligner med Radio4, er det tydeligt, at jeg har arbejdet på en underfinansieret kanal på P6 Beat, men jeg fortsætter med at lave mit ugentlige metalprogram Sort Søndag til P6 Beat, siger Anders Bøtter.

Hvad skal du ellers lave i 2022?

– Nu vil jeg lige bruge første kvartal på at komme godt i gang med ”Portrætalbum”, men ellers er jeg klar på at formidle musik på alle mulige måder, som podcast, via kommercielle samarbejder, som skrivende journalist eller noget helt fjerde, siger Anders Bøtter og slutter af med følgende ønske:

– Jeg vil meget gerne have Ghita Nørby og Kronprins Frederik med i ”Portrætalbum”. De er velkommen til at henvende sig.

”Portrætalbum” får premiere på Radio4 fredag den 14. januar klokken 17.05 og bliver sendt hver fredag fra 17.05-19.

LÆS OGSÅ: Anders Bøtter om sin musiksmag: – En god musikformidler skal være som den perfekte toastmaster

ANNONCE