Nyhed

LÆNGE LEVE VILDDYRET: Brimheim er en helt ny kvinde på ny single – med særlig gæstesolist

På den nye single får Brimheim selskab af den danske sanger og sangskriver eee gee

Brimheim og eee gee er begge to af tidens brandvarme navne på den danske musikscene. Brimheims debutalbum fra 2022 modtog rosende ord fra GAFFAs Sofi Hellberg Olsson, der kaldte pladen for en "indiepop-perle”. Også eee gee satte for nyligt et stort, fedt aftryk med sit andet albumudspil She-Rex, som modtog fulde seks stjerner af en anden af GAFFAs anmeldere, Amalie Rohde Löwén.

Nu forenes de to sangere på Brimheims nye single, der har titlen ”Brand New Woman”. I en pressemeddelelse beskriver Brimheim singlen som ”et småborgerligt husmormareridt”, der blandt andet er skrevet med inspiration i den såkaldte ”cool girl”-monolog fra David Finchers Film Gone Girl.

”For at være en ’cool girl’ lader man som om, tingene ikke gør ondt, når de sårer dybt. Man pakker uden brok sin selvrespekt væk for at få sin elskers accept og forvandler sig selv til en kvinde, der er så nem at elske som muligt – koste hvad det vil,” fortæller Brimheim.


Singlen handler med andre ord om at vriste sig fri af en snæver kvinderolle, lade det indre vilddyr råde og flygte fra samfundets og kulturens særlige normer og forventninger til femininitet. I pressemeddelelsen uddyber Brimheim.

”Sangen omhandler presset ved at forsøge at leve op til myten om den perfekte kvinde — en hengiven og logrende hund, som aldrig brokker sig. Jeg har beklageligvis været den slags pige i mange af mine kæresteforhold, men selvom samfundets forventninger til kvinder har formet det ideal, har jeg i sidste ende kun haft mig selv at bebrejde. Det er en vold, jeg har påført mig selv af frygt for ikke at være værd at elske. Jeg har måtte erfare, at man kun kan tabe stort når man prioriterer komfort over autenticitet”

Selvom ”Brand New Woman” behandler et sårbart emne, har samarbejdet om sangen været en udelukkende positiv oplevelse. Om at synge med eee gee fortæller Brimheim.


“Jeg er gigantisk eee gee-fan! Jeg elsker Emmas evne til at formidle dybe følelser med humoren og letheden intakt – og så synger hun fuldstændig vidunderligt. Da jeg havde skrevet “Brand New Woman”, bad jeg Emma om at indspille noget kor til sangen for at give den det sidste umf, og de stemmer hun sendte mig var så sindssygt velplacerede, at jeg med det samme spurgte om ikke vi skulle lave den til en ægte feature. Sangen ligger i det perfekte krydsfelt mellem hver vores udtryk: det lyse møder det mørke med et slet skjult blink i øjet.”   

Singlen er en del af Brimheims kommende andet album Ratking, som udkommer den 22. marts 2024. På albummet kaster Brimheim lys på de komplekse aspekter af livet lige fra følelser af undertrykkelse og skam til stereotype kønsroller og den menneskelige psyke.

Hør den nye single her


Brimheim koncertanmeldelse: Stærke, smertefulde sange i næsten for idylliske omgivelser

ANNONCE