Nyhed

BOGSTAVELIGT TALT ALT: Brimheim varsler nyt album og koncerter - hør første single her

"Den handler om at være villig til at ofre alt i bytte for andre menneskers beundring”

Det er snart to år siden, dansk/færøske Helena Heinesen Rebensdorff - alias Brimheim - udgav debutalbummet Can’t Hate Myself Into a Different Shape.

Siden har hun givet en række stærke koncerter, blandt andet på sommerens Syd for Solen-festival, på både sommerens og sidste års Roskilde Festival og samme års Spot Festival, hvor hun modtog GAFFAs maksimale, seks stjerner for sin koncert.

Nu har Rebensdorff så varslet udgivelsen af sit andet studiealbum - og samtidig delt en forsmag i form af singlen "Literally Everything," som kan høres herunder. 


- Jeg har igennem mit liv opført mig selvdestruktivt på et hav af måder. Det har været forgæves forsøg på at lindre en afgrundsdyb tomhed inde i mig — med alt fra stoffer til selvskade, udtaler Rebensdorff i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Men min mest fristende last har altid været at jagte andres anerkendelse og accept. Både som menneske og kunstner. Det er det, “Literally Everything” handler om — at være villig til at ofre alt i bytte for andre menneskers beundring.

Brimheim på Syd for Solen, juni 2023. Foto: Malthe Vang Johnsen.
Brimheim på Syd for Solen, juni 2023. Foto: Malthe Vang Johnsen.


Brimheims kommende album er produceret af Søren Buhl Lassen, som - blandt mange andre meritter - netop har produceret Carl Emil Petersens aktuelle album. Det udkommer på selvskabet Tambourinoceros, som netop har skrevet kontrakt med Brimheim.

- Da jeg begyndte at få en masse offentlig opmærksomhed for min musik, var det på et tidspunkt, hvor min selvfølelse var nærmest ikke-eksisterende. Det overraskede mig, hvor dragende og farlig en lille snert af berømmelse kan være. Og det gik virkelig stærkt!, udtaler Rebensdorff i forbindelse med den nye single og uddyber: 

- Jeg kan huske, at jeg modtog en enkelt dårlig anmeldelse for mit debutalbum — ud af talrige gode — og jeg var komplet ødelagt over det. Det var en barsk konfrontation med, hvor dårligt mit selvværd faktisk var.


Samtidig med albumannonceringen har Brimheim varslet fire internationale koncerter. Du kan se turplanen her:

17. maj 2024: Kantine Berghain, Berlin - Tyskland
19. maj 2024: V11, Rotterdam - Holland
21. maj,  2024: Merleyn, Nijmegen - Holland
22. maj, 2024: Lexington, London - England

Tankemylder indsat i strømlinet indierock

ANNONCE